Heb jij een groot hart voor de transitie naar een duurzamer landbouw- en voedselsysteem? Weet jij de weg in de wereld van supermarkten, groothandels, horeca & catering en ga je graag de boer op met producten uit de natuurinclusieve landbouw? Dan is de rol van Projectmanager ‘Consument & Keten’ bij Rotterdam de boer op! echt iets voor jou!

Deze vacature is reeds ingevuld!

Rotterdam de boer op!

Meer biodiversiteit op het platteland, regionaal geproduceerd eten en een gezonde bedrijfsvoering voor boeren. Dat zijn de doelen van Rotterdam de boer op!, ons meerjarige programma dat wordt uitgevoerd door Natuurmonumenten in samenwerking met ruim 23 andere grote én kleine organisaties. Het programma Rotterdam de boer op! is gestart in februari 2021 en loopt tot en met voorjaar 2027. De doelstelling is dat de natuur op het Rotterdamse platteland tot bloei is gekomen en het bord van duizenden Rotterdammers er anders uit ziet. Gevuld met (h)eerlijk en lokaal geproduceerd voedsel. Het ondersteunen van lokale en biodiverse boeren en ondernemers die hun producten succesvol willen verkopen, is een belangrijk onderdeel van de strategie van Rotterdam de boer op!. Op deze site vind je alle informatie over het programma en bekijk ook www.eetnatuurlijklokaal.nl, onze campagnesite.

Femke van Buuren van boerderij Landlust tijdens de Rotterdam de boer op! dagen

Jouw werk als Projectmanager ‘Consument & Keten’

Het doel van het spoor ‘Consument & Keten’ is het genereren van zoveel mogelijk afzet voor natuurinclusieve boeren. Eigenlijk ben je hun vertegenwoordiger in de verschillende afzetkanalen naar de ‘eter’. Want: hoe beter het verdienmodel voor deze boeren, hoe meer zij voor de natuur kunnen doen én hoe meer boeren uiteindelijk natuurinclusief kunnen werken. Je werkt samen met de vier projectmanagers van de andere sporen binnen het programma in een bevlogen en hecht projectteam.

Jouw taken daarbij zijn:

  • Coördineren van de werkzaamheden in het spoor ‘Consument en keten’, en daarbij het behouden van focus en overzicht;
  • Verantwoordelijk voor en bewaken van voortgang, en bereiken van de doelen en resultaten binnen planning en het vastgestelde budget;
  • Leggen van verbindingen en het actief zoeken naar cofinancieringsmogelijkheden;
  • Aansturen van externe specialisten en adviseurs;
  • Bewaken van resultaatafspraken met partners;
  • Deelnemen aan overleggen zoals het projectteam en het partneroverleg van Rotterdam de boer op!.

We ondersteunen de opstart van deze nieuwe biologische kaascoöperatie

De afgelopen jaren is er binnen het spoor ‘consument en keten’ een goede basis gelegd. Bekijk hier een overzicht van de activiteiten. De komende jaren is het doel om schaal te gaan maken met de afzet van natuurinclusieve producten van boeren en makers in Rotterdam en omgeving. Er is veel ruimte voor het vormgeven van je eigen plannen om deze doelstelling te behalen, naast een aantal lopende projecten zoals:

  • Het samenwerken met korte keten organisaties om hun afzet richting consumenten en zakelijke klanten te vergroten;
  • Het verkennen en in gang zetten van de groei van de afzet van natuurinclusieve streekproducten bij supermarkten in de regio, in samenwerking met onze programmapartners.

Wat jij meeneemt

  • Je bent omgevingsbewust en in staat anderen mee te nemen en te motiveren voor jouw projecten. Je bent een natuurlijke verbinder;
  • Je ziet kansen en weet om deze om te zetten in nieuwe werkwijzen en concrete resultaten;
  • Je bent doelgericht en kunt snel schakelen. Je bent praktisch ingesteld en hebt een hands on mentaliteit;
  • Je hebt kennis van en ervaring in de supermarktwereld/retail (B2C-kanaal) én in de groothandelwereld/horeca/zakelijke markt (B2B-kanaal);
  • Je bent goed op de hoogte van ontwikkelingen in de voedseltransitie;
  • Je bent bekend met en hebt interesse in het regionale voedselsysteem in de Rotterdamse regio.

Daarnaast zijn de volgende punten een pre:

  • Je hebt ervaring met het inkopen direct bij boeren;
  • Je hebt kennis van keurmerken en ontwikkelingen qua biodiversiteit in de keten;
  • Je woont in de Rotterdamse regio en hebt een relevant netwerk voor deze functie.

Door de afzet van de producten natuurinclusieve boeren te vergroten verbetert hun verdienmodel

Wat wij bieden

De afdeling Projectmanagement (PHPM) is verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van projecten voor heel Natuurmonumenten. De projectmanagers van PHPM voeren projecten uit in opdracht van de managers in de gebieden, het MT en andere leidinggevenden. Als Projectmanager maak je onderdeel uit van het team Zuid.

Werken bij Natuurmonumenten betekent dat je onderdeel bent van een zeer bevlogen team in een toekomstgerichte organisatie en een bijdrage levert aan het behoud en de ontwikkeling van een natuurrijker Nederland. Wij bieden:

  • Een afwisselende en uitdagende baan in een prachtige werkomgeving, met gemotiveerde collega’s;
  • De mogelijkheid om je ervaring met projectmanagement te delen én te vergroten, via de Natuurmonumenten Academy en de kennislijnen binnen de afdeling Projectmanagement. We zijn continu bezig om onze kennis van het vak te ontwikkelen en versterken;
  • 65-87% dienstverband (Natuurmonumenten kent een 37-urige werkweek);
  • Een tijdelijke functie die gewaardeerd is in functieschaal 9 (cao Bos en Natuur), voor de duur van maximaal drie jaar;
  • Afhankelijk van opleiding en werkervaring minimaal € 3.795,- en maximaal € 6.306,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband;
  • 8,25% vakantiegeld en 27 vakantiedagen (o.b.v. 37 uur) en de mogelijkheid om extra verlofuren op te bouwen;
  • In eerste instantie een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar. Bij wederzijdse tevredenheid kan dit aansluitend worden maximaal 2 keer worden verlengd;
  • De standplaats is Rotterdam. Natuurmonumenten biedt ook goede thuiswerkfaciliteiten en je bent altijd welkom op het hoofdkantoor in Amersfoort.

Sollicitatieprocedure

Ben jij die talentvolle Projectmanager die we zoeken? Stuur dan uiterlijk 10 maart je sollicitatiebrief inclusief cv naar Rienk van Wingerden (Portfoliomanager team Zuid) via deze link. We willen je vragen om de onderstaande twee vragen te beantwoorden in je motivatiebrief. Gebruik maximaal 200 woorden voor het beantwoorden van elke vraag.

Vraag 1:
Vertel wat jou in deze functie aanspreekt en geef aan wat jou zo enthousiast maakt om een bijdrage te leveren in de keten van boer naar consument? Geef een voorbeeld waaruit blijkt dat je deze bijdrage met succes gerealiseerd hebt.

Vraag 2:
Met Rotterdam de Boer op! willen we een verandering te weeg brengen. Geef aan hoe jij je rol ziet als ambassadeur van dit programma en geef een voorbeeld waarin je dit eerder hebt laten zien.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marius Brants, Programmamanager Rotterdam de boer op!, op 06-23158337, of met de huidige projectmanager van het spoor ‘Consument & Keten’, Rachelle Eerhart, op 06-26877657.

De eerste ronde gesprekken staat gepland op woensdag 13 maart, de tweede ronde gesprekken op woensdag 20 maart.

Natuurmonumenten stelt het hebben van een VOG verplicht.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Chefs zoals Wessel van Winden van The Harvest zijn belangrijke ambassadeurs voor het natuurinclusieve streekproduct