Een stukje platteland in de stad. Dat is The Harvest. Een restaurant waar je aan kunt schuiven voor een gezond bord eten, met verse producten van boeren uit de buurt. Op 9 juni vierde The Harvest zijn zesjarig bestaan. ‘We willen een kleine schakel zijn in het voedselsysteem van de toekomst.’ Rotterdam de boer op! vindt het belangrijk dat restaurants als The Harvest bekender worden in het Rotterdamse en zijn blij met het 6-jarig bestaan. Om dit te vieren nodigden we iedereen uit voor een glas bubbels!

Eerder schreven we al over de biodiverse ‘Rotterdam de boer op!- bowl die je in het restaurant kunt bestellen. Bereid met lokale ingrediënten, draag je als consument bij aan het biodiverse landschap van Rotterdam door voor deze bowl te kiezen. De gast reist middels een QR-code en video langs de boeren die het voedsel geproduceerd hebben. Smakelijk én leerzaam!

Met lekker eten de verbinding tussen stad en platteland versterken

Eén man in de keuken en twee in de bediening. Zo begon The Harvest zes jaar geleden. Die man in de keuken, dat was Wessel van Winden. Inmiddels stuurt hij veertig man personeel aan, en verkopen ze in twee restaurants 35.000 bowls per jaar. ‘Bij The Harvest stel je je eigen bowl samen, met lokale en seizoensgebonden producten van boeren die we kennen’, zegt Wessel. ‘Bij ons eet je vers en gezond. En we vinden het belangrijk om de gasten te vertellen over duurzaam eten. Over ‘onze’ boeren, die zoveel mogelijk werken in harmonie met de natuur en de bodem gezond houden voor toekomstige generaties.’ Per jaar koopt hij zo’n 20.000 kilo aan producten bij lokale boeren. ‘We werken graag samen met The Harvest’, zegt Floor Visser van boerderij Landzicht in Strijen. ‘Erg leuk dat het restaurant onze producten op deze manier in de schijnwerper zet.’

The Harvest bowl

Positieve verandering geeft energie

‘In de afgelopen zes jaar ben ik me steeds meer gaan verdiepen in biodiversiteit en natuurinclusieve landbouw’, zegt Wessel. ‘Ik kom iedere week bij boeren over de vloer. We zijn ervan overtuigd dat we, door direct samen te werken, kunnen meehelpen om het systeem te veranderen. Het gevoel dat je onderdeel bent van iets nieuws, van een systeem dat wel gaat werken, voor de mensen en voor de natuur, dat geeft zoveel energie.’

Wessel brengt de bloemkolen van BloemkolenBas binnen voor de Rotterdam de boer op!-bowl

Winactie

Omdat The Harvest 6 jaar bestaat verloot Rotterdam de boer op! de komende maanden in totaal 4 keer een diner bon van The Harvest ter waarde van 60 euro. Met deze diner bon kun je met twee personen een Harvest Bowl, drankje en dessert bestellen in het restaurant. Mega lekker en lokaal! Volg en houdt het insta account Eet Natuurlijk Lokaal in de gaten voor deze winactie!

Bij The Harvest kun je ook lokale biologische boodschappen ophalen van boerderij Landzicht en van Hoeve Biesland uit Delfgauw. Beide restaurants zijn zeven dagen per week open; in de Rotterdamse vestiging kun je van woensdag tot zondag ook terecht voor de lunch. ‘Op zondag 9 juni trekken we een fles bubbels open’, besluit Wessel. ‘Iedere gast krijgt een glas. Wie jarig is, trakteert!’

Bekijk theharvest.nl voor meer informatie en het wisselende seizoensgebonden menu.