Op vrijdag 6 december presenteert Rotterdam de boer op! in samenwerking met VELT (Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren) een unieke filmvertoning van Bomen op mijn land als onderdeel van het Film Food Fest 2024. Deze inspirerende filmavond vindt plaats op de 40e verdieping van gebouw De Rotterdam op de Wilhelminapier, waar je geniet van een prachtig uitzicht over het Rotterdamse ommeland. Dit wil je niet missen!
Over de film
Bomen op mijn land volgt boeren en boerinnen die bomen integreren in hun landbouwpraktijken. De boeren en boerinnen in Bomen op mijn land weten waarvoor ze het doen. Vol liefde voor het vak delen ze hoe de natuur deel uitmaakt van hun landbouwpraktijk. Je hoeft niet spiritueel te zijn om te voelen dat deze voorbeelden van boslandbouw bruisen van de energie. Monocultuur en uitgeputte bodems? Dat kan anders!
Hun verhalen laten zien hoe boslandbouw niet alleen de biodiversiteit vergroot, maar ook het land vruchtbaarder maakt. Deze boeiende film inspireert tot duurzame, natuurlijke landbouw en toont hoe agroforestry een krachtig alternatief biedt voor monoculturen en uitgeputte bodems.
Bekijk hieronder de trailer van Bomen op mijn land.
Introductie door Paul de Graaf
Voorafgaand aan de film vertelt Paul de Graaf, expert op het gebied van duurzame integratie van landbouw en natuur, over de kansen en uitdagingen van boslandbouw in Nederland. Aan de hand van praktijkvoorbeelden laat hij zien wat bomen kunnen betekenen voor de toekomst van onze landbouw.
Praktische informatie
Datum: vrijdag 6 december
Tijd: 15:15 – 17:30 uur
Na de film is er een gezellige afsluiting met lokale hapjes en een drankje. Wees welkom! Meld je van tevoren aan via veltrotterdam@gmail.com onder vermelding van ‘RDBO’, want de plaatsen zijn beperkt! Er zijn geen kosten bij deze film, neem wat lekkers mee om te delen dan zorgen wij voor bordjes om het op te leggen. Aanmelden kan tot uiterlijk 4 december, afhankelijk van de beschikbaarheid.
Korte bio Paul de Graaf
Paul de Graaf (1972) is onderzoeker, ontwerper en sociaal ondernemer. Als externe PhD is hij verbonden aan de afdeling Rurale Sociologie van de WUR. Hij is expert op het gebied van duurzame integratie van landbouw en andere multifunctionele levende systemen in en om de stad en initiatiefnemer van verschillende lokale netwerken en innovatieve samenwerkingsverbanden rond dit thema. Sinds 2012 werkt hij aan de realisatie van voedselbossen en andere vormen van agroforestry. In Coöperatie Ondergrond werkt hij samen met allerlei partners aan het creëren van een vruchtbare maatschappelijke bodem waar deze projecten in kunnen groeien.