Hoe produceren we in de toekomst ons voedsel? In de film ‘The Future of Food’ staan Joris Lohman en Hidde Boersma lijnrecht tegenover elkaar. Joris pleit voor voedselproductie in harmonie en balans met de natuur, Hidde voor intensivering en inzet van moderne technieken, zodat er meer ruimte overblijft voor de natuur. Op zaterdag 3 juni wordt de film getoond in het Nieuwe Instituut en schuiven Joris, Hidde en andere gasten aan om de toekomst van goed eten te bespreken.
Na de vertoning van de film The Future of Food is er onder leiding van ‘onze’ Rachelle Eerhart een gesprek met hoofdrolspelers Joris Lohman & Hidde Boersma over hoe zij na het maken van de film aankijken tegen hun eerdere verschillen. Daarna sluiten ‘Rotterdamse helden’ Maarten Bouten van Rechtstreex en horeca-verduurzamer Jeanette Verdonk van Het Nieuwe Nassen van BlueCity aan over hoe er in onze stad gewerkt wordt aan de voedseltransitie. Onder het genot van lokale bites is er ruimte om dieper in te gaan op lokale productie, de overwinningen en uitdagingen, hoe we beter kunnen samenwerken en wat goed eten nu eigenlijk inhoudt. Welkom!
Programma
14:30 vertoning van Future of Food
15:30 drankjes in Het Nieuwe Café
16:00 gesprek met sprekers + hapjes
17:00 borrel en nagesprek
Meer informatie en tickets op de site van het Nieuwe Instituut.
The Future of Food – OFFICIAL TRAILER from Sugar Rush Film on Vimeo.