Doe ff lokaal! Over het bouwen van een eerlijke, lokale voedselketen bestaan maar weinig absolute waarheden. Het gaat over het zoeken van balans, het maken van genuanceerde afwegingen en soms ook het tegen wil en dank opboksen tegen de bestaande orde.

Want hoe bouw je een lokale voedselketen? Eentje die bijdraagt aan biodiversiteit op het Rotterdamse boerenland, duurzaamheid en (weer) een gezicht geeft aan boeren. Dat is de missie die zowel Maarten Bouten (oprichter van Rechtstreex) en Wessel van Winden (oprichter van The Harvest) beide dagelijks uitdragen.

Rechtstreex is transparant over de herkomst, teelt en prijsbepaling van producten. Maar wat brengt dat ze? Hoe maak je afwegingen tussen het ideaal en de dagelijkse realiteit? En waar loop je tegenaan als je als restaurant The Harvest voornamelijk wilt werken met biodiverse producten uit het Rotterdamse ommeland? Hoe zorg je tegelijk voor duurzame financiële stabiliteit?

Kortom: een goed gesprek over de lokale Rotterdamse voedselketen. De lunchlezing van maandag 11 november kreeg het karakter van een open gesprek in plaats van een lezing. Maarten Bouten, Wessel van Winden en onze host Elien Phernambucq praatten over hoe ze dagelijks keuzes maken over het eten dat jij eet. We bespraken met welk oordeel hun Rotterdamse bedrijven vorm kregen en hoe we succes kunnen leren verankeren. Ook bespraken we welke drempels er nog te nemen zijn.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid.