Op het werk
We zijn allemaal consument, maar er is ook nog een andere plek waar je je in kunt zetten voor boer & natuur: op het werk! Ook als je geen chef, voedselproducent of supermarkt-manager bent, is het mogelijk om de vraag naar natuurinclusieve boerenproducten via jouw organisatie te laten groeien. Zo help je ook via die weg de groene boer aan een beter verdienmodel, zodat hopelijk steeds meer boeren ervoor kiezen om natuurinclusief te gaan werken!
Ook bij jullie organisatie wordt elke dag gegeten! Als je voor een grotere organisatie werkt is er vaak een bedrijfsrestaurant, of misschien wordt er bij jullie lunch bezorgd door een boodschappenservice? Er zijn verschillende opties om hier lokaler en natuurinclusiever voor in te gaan kopen: Kijk eens hier bij ons inkoperscollectief ‘Natuurlijk Eten & Drinken 010’ als je voor een grotere organisatie werkt. Boodschappen kan je ook doen via Rechtstreex of Hoeve Biesland, of misschien willen jullie De Buurtboer eens een heerlijke proeflunch laten bezorgen?
Wat doen jullie met speciale gelegenheden? Denk bijvoorbeeld eens aan het jaarlijkse teamuitje of de kerstlunch. En wat dacht je van de kerstpakketten? Veel multifunctionele boerenbedrijven ontvangen groepen voor vergaderingen en uitjes. Ook maken boerderijwinkels en korte ketenbedrijven graag het kerstpakket voor je. Er zijn ook Rotterdamse cateringbedrijven, zoals Smaak van de Waard en Gheestige Willem, die voornamelijk met natuurinclusieve (streek)producten werken. Ook al is het niet jouw taak binnen je organisatie om dit te organiseren, het kan natuurlijk nooit kwaad om dit met de persoon die erover gaat te delen!